Lichtgewicht rollator

Lichtgewicht rollators

lichtgewicht rollatorSinds de rollator eind jaren ’80 naar ons land kwam heeft hij een behoorlijke metamorfose ondergaan. De eerste rollator bestond uit een driehoekvormig frame met kleine wieltje die niet konden zwenken. Op zich natuurlijk al veel beter als het looprek waar de slecht ter been zijnde medelander het tot die tijd mee moest doen. Dankzij de wieltjes kon je een continue looptred aanhouden en had je een betere balans. Inmiddels is de lichtgewicht rollator een vertrouwd onderdeel van ons straatbeeld en hebben we een ruime keuze in modellen en maatvoeringen.

Voor iedereen de juiste rollator

De verdere ontwikkeling van de van origine Zweedse uitvinding heeft niet stilgestaan en is met het verloop van de jaren steeds meer gespecialiseerd op de behoefte van de gebruiker. Zo is een lichtgewicht rollator voor binnenshuis eleganter van vorm, voor het makkelijker tussen de meubels manoeuvreren en heeft een dienblad in plaats van een zitje. De boodschappen rollator is uitgerust met een ruime boodschappentas en wandel-of trekkingrollators met een handige stoephulp en/of profielbandjes. Alle buitenrollators zijn uitgerust met een zitplankje waarop je even kan rusten en er is zelfs een rollator/rolstoelcombinatie voor als het lopen echt bijna niet meer gaat.

Hoe kies je de juiste rollator?

De meeste modellen hebben een op lichaamslengte afstelbaar frame wat ze geschikt maakt voor mensen van 1,60 m tot 2 m. De van aluminium vervaardigde lichtgewicht rollators variëren in gewicht van 4,2 kg voor een klein driewielmodel tot 11 kg voor een zeer stevig model. Deze robuust uitgevoerde rollator biedt dan ook steun aan iemand met een lichaamsgewicht tot 150 kg.

Voor de aankoop van een rollator dien je te bedenken waar je hem het meest gaat gebruiken. Wil je er een voor binnen of voor buiten en alleen voor op de vlakke stenen of wil je er ook mee op een duin- of bospad mee uit de voeten kunnen? Je lichtgewicht rollator wordt immers een verlengstuk van jezelf. Bekijk daarom goed de mogelijkheden en functies van de afzonderlijke modellen voordat je je definitieve keuze maakt.

Actie! Gratis verzending

Bestel op bol.com